Derby på Siljan!

Igår släppte Leksands IF nyheten att de ska spela hockey utomhus. För motståndet står lillebror mora.

Vissa ser detta som ett "jippo" bara och att det är ett sätt att tjäna pengar på. Förvisso - men vem bryr sig? Detta är fruktansvärt coolt tycker jag!

Var matchen ska spelas är inte släppt (klart?) ännu, men jag tror att den kommer spelas på Siljan. Det vore det optimala! Känslor, hån och fest - kan det bli bättre? 

Den 26:e februari nästa år smäller det!

/Anton

Charlie Sheen ÄR "2½ men"!

Ryktena att Charlie Sheen slutar i tv-serien "2½ men" tycker jag är väldigt tråkiga.

För mig är Charlie Sheen "2½ men". Det är han som är tv-serien tycker jag. Självklart är de som spelar Jake och Alan roliga också, men det är något särskilt med Charlie.

Förutom "OC" (som gick i kanal 5 för några år sedan) så är "2½ men" den enda tv-serie jag har följt på tv. Jag tycker att skådespelarna där är väldigt roliga och bra. Men utan Charlie Sheen så dör tv-serien totalt. Han är jävligt skicklig i den rollen han har i serien och jag tror att han lockar mycket tv-tittare.

Vad anser ni om "2½ men"? Är serien något att titta på, eller ens göra, om inte Charlie Sheen är med?

Hörs imorgon!
/Anton


Valborg - jaha?

Det är inte värre än jul, för det kan inget vara.

Jag är lite fundersam över vad Valborg egentligen är. Jag diskuterade det här med mor i helgen och hon sa att om man är bonde så kanske det är en viktig dag. Varför vet jag inte, kanske för att göra i ordning åkern? Vad vet jag.

Men jag följer grupptrycket och ska göra något kul på fredag. Jag hoppas att min assistent Evert kan jobba då. Jag ska gå ner och kolla på när grundskolans nior spelar fotbollsturnering och sedan så ska jag eventuellt gå till Brandmannen (ungdomsgård) och kolla vad som händer där.

Vad händer annars i veckan då? Jobb så klart, rullstolsträning och sen ska jag försöka att beställa tid för tatuering här i Falun på Temple of Art.

Hörs på onsdag!
/Anton

Jag kommer sakna er

Björklöven gick i konkurs igår. Det tycker jag är oerhört tråkigt faktiskt. För mig kommer Björklöven alltid vara en stor klubb.

När Leksand har mött Björklöven hemma i Ejendals arena så har jag känt att "det är det här som är hockey". Ett lag som alltid bjuder på bra motstånd, både på isen och på läktaren. Jag kommer ihåg en match mellan de här två lagen för något år sedan när Björklövens fans hade åkt badbuss till Leksand och deras fans sprang runt med simfötter och snorklar med mera, händer det någonsin någon annanstans inom svensk hockey? Jag tror inte det.

Ett mycket tråkigt besked tycker jag.
Jag kommer sakna er och jag lider med er.
Hoppas att detta löser sig på ett eller annat vis!
/Anton

Svårt att tänka bort hockeyn

Säsongen är slut och som vi alla vet missade Leksand elitserien igen. Det spelar ingen större vad alla "experter" tycker och tänker. Jag går på hockey för att se dom blå-vita på isen och jag tänker göra det även nästa säsong.

Ett nytt lag ska formas till vintern och jag tycker att man gör rätt när man har tagit upp Niklas Eriksson som tränare. Jag har också alltid gillat Christer Olsson, så det är en spännande lösning tycker jag. 

Man kan inte skälla på de spelare som lämnar laget nu. Jag förstår att dom vill spela i en högre serie och utvecklas mera. 

När besvikelsen nu har lagt sig så ser jag redan nu fram emot nästa säsong. Leksand kanske ska ställa in sig på att vara ett mitten lag i allsvenskan ett tag nu. Jag tycker absolut inte att man ska gå ut och säga att det är elitserien som gäller, för det är inte schysst mot fansen. Leksand kommer alltid att ha fansen i ryggen tror jag, men att gå ut och säga att dom ska gå upp i elitserien är enligt mig oerhört korkat och idiotiskt. 

Det får ta den tid det tar. 


Oavsett division - jag står kvar. 


Morschning korschning, din gamle Galorsching=) 
P:S. ja vad säger man om Jocke?? Svaret kommer aldrig komma fram, men han är störtskön! 

Ski-cart

Nyss hemkommen från en underbar vecka i Sälen. Det var otroligt härligt att få åka ski-cart igen. Det känns som en frihet för mig i backen och det är en härlig känsla.

Första åket är det som brukar vara det bästa. Man får också känna på backen och försöka hitta en bra fart att hålla sig till. Det är otroligt viktigt att tänka på då det är flera skidåkare i backen. Det känns bra att hålla en jämn fart hela tiden för då blir skidåkningen som bäst, i alla fall enligt mig.




Jag hoppas att alla som var med i Sälen hade det bra och är nöjda med resan. Jag är nöjd, och jag vill tacka alla inblandade som har varit en del av Sälenveckan -10!


Sälen dag 1

Ja, så var man äntligen här igen! Tänk att det är två år sedan jag var här sist, galet!

Jag trivs fantastiskt bra här. Det känns nästan som ett tredje hem.

Att få chansen att jobba här är otroligt kul, och det känns som en stor utmaning för mig. Det kommer att bli fullspäckade dagar.

Nu ska jag dra vidare, men vi hörs imorgon igen!

Hadet bäst
/Anton

Från backen

Så är det att vara leksing

Igår kunde Leksand ta sista chansen mot Elitserien, men man tog den inte utan vek ner sig när det gällde som mest. Känner man igen sig? En aning kanske.

Jag var nere på Loungen igår i arenan för att se matchen på storbild. Man ska säga att det finns inga dåliga lag i Kvalserien, men Växjö borta måste man vinna, så är det bara. Man kan lätt skylla på puckar som inte stutsar rätt och så vidare. Man kan också skylla på nervositet hos leksingarna. Det kanske jag gör om ett tag, men just nu känner jag mig helt tom faktiskt.

Jag trodde faktiskt det här laget hade mer att ge, men nu i stället så viker man ner sig och, enligt mig, pissar på fans och sponsorer. Jag förstår faktiskt inte varför det här händer varenda år. Spelare som Prestberg, Virta, Bergenström m.m måste visa lite mera där ute på isen, tycker jag.

Enligt mig så är det här så gott som kört. Det som stör mig mest är att, som jag sa, man pissar på fansen som stötar laget varenda match och man har ett genomsnitt på ca. 7200 i publiken på varenda hemmamatch, i alla fall nu i Kvalserien. De har dessutom mest publik av alla lag på bortamatcher.

Jag vet inte vad jag ska säga, för jag är så väldigt besviken och ledsen på det här nu så jag bröt till och med hemma igår.

Men någonstans där inom mig så är det ändå Leksands IF jag älskar. Elitserien eller inte - jag kommer "stå" kvar där nästa säsong. Nu är det upp till bevis vilka som egentligen är supportrar till detta lag.

Någonstans så vill jag tro att en Elitserieplats är fixad på söndag, jag vet dock också att det inte kommer att gå vägen. Det är bara att se fram emot silly season och blicka mot hösten då en ny resa mot Elitserien ska inledas. Jag kommer vara där - kommer ni?

/Anton

Jakob Eklund är så otroligt bra

Jakob Eklund är en av mina favoritskådespelare. Han är så otroligt bra i den rollen som Johan Falk. Jag har alltid gillat Jakob Eklund.

Min favoritserie som heter Tusenbröder gick för några år sedan på tv. Han spelar där kriminell och sitter inne på Hallanstalten. Efter ett rån så åker även en kille som heter Hoffa in på Hall. Hoffa och Petter planerar flykt från fängelset och lyckas också med det. Petter mördar sedan en person och jakten på Petter och Hoffa fortsätter.

Jag har länge försökt köpt den tv-serien på dvd, men jag har inte fått tag på den, tyvärr. Jag tycker att Tusenbröder är en av de bästa serier som har visats på svt.

Jakob Eklund har alltid gjort bra ifrån sig i filmer och han är som sagt en stor favorit hos mig.

Hörs imorgon!

//Anton


Min absoluta favoritlåt

Yesterday

Den här låten är så oerhört vacker så jag gråter nästan varje gång jag hör den. Jag gillar Leonas röst och en av mina stora drömmar är att se henne live på scen.

I just can't believe you're gone
Still waiting for morning to come
Wanna see if the sun will rise
Even without you by my side


Den första raden ur den här låten är oerhört betydelsefull för mig. I just can't believe you're gone får mig direkt att börja gråta faktiskt. Den väcker så oerhört starka och vackra minnen från dels förrförra året, men också lite från augusti. Den här låten försöker jag lyssna på minst en gång om dagen för att på något sätt få ur mig det jag behöver. Jag kan givetvis vara glad också när jag hör den här låten, men den hjälper oerhört mycket.


RSS 2.0