Chanserna till elitserien - otroligt små

Om inte Leksand redan har skjutit sig själva i foten, så har man definitivt gjort det idag. Nu sparkar man krigaren Eneqvist. Frågan är varför?

Jag blev förbannad och väldigt ledsen när jag fick det här beskedet. Jag förstår inte varför?
Jag anser att Leksands chanser till att nå elitserien nu är väldigt väldigt små. För mig är Eneqvist Leksand och kommer alltid vara Leksand.
Jag tror inte föreningen förstår vad de har ställt till med och jag tycker det är väldigt dåligt agerat när vi suportrar har stått och skrikigt Eneqvist namn match efter match.
Jag börjar tröttna på det här nu. Om Leksand ska ha någon chans till elitserien så kan man ju inte ta bort dom viktigaste spelarna!

Jag tycker oerhört synd om Johan, och jag är som sagt väldigt förbannad och missnöjd på Leksands IF.

För mig kommer Eneqvist alltid vara en krigare och ett namn som jag förknippar med Leksands IF. Jag hoppas Eneqvist kommer till en bra klubb som ger honom den speltiden som han förtjänar! 

Toppen: Johan Eneqvist
Botten: Leksands IF

Peter Wahlbeck

Jag har alltid sagt att Betnér äger humoreliten i Sverige, det står jag fast vid. Jag tycker han är otroligt bra på det han gör.

I gårdagens avsnitt av "Roast på Berns" så fick Betnér se sig besegrad av Peter Wahlbeck. Han roastade i och för sig inte Sofia Wistam, utan han riktade in sig på panelen. Det kan ha varit det bästa i det här programmets historia, dock har det inte funnits så länge.

Han sa mycket som jag skrattade av, bland annat de här två sakerna: "Soran Ismail - vad är det för jävla namn?" och "Man är van vid att kunna zappa bort dig". Det här var det roligaste hittills i Roast på Berns. Jag hoppas att han är med i nästa säsong. Ni som inte har sett det, måste se det tycker jag.

Betnér vs Peter Wahlbeck: Igår var det inget snack om vem som var bäst. Wahlbeck ägde stort igår!

Kolla på detta:
http://www.youtube.com/watch?v=oibZ7W3S_d8

LTJD
/Anton


Grattis Åtvidaberg

Åtvidaberg är nu klart för spel i Allsvenskan säsongen 2010. Jag är ingen fotbollsfantast, men det här är jättekul för Åtvidaberg och för fotbollssverige. Nykomlingar brukar ha svårt att etablera sig i en ny serie (se bara på mitt IFK Norrköping för någon säsong sedan). Jag tror Åtvidaberg får svårt i högsta serien nästa säsong. Beror lite på vilka som kommer in i laget under silly season, så jag avaktar lite med min tippning av Åtvidaberg. Jag tycker dock Åtvidaberg är ett lag som ska spela i högsta serien, jag tycker hör hemma där.

Åtvidaberg spelar alltså i allsvenskan nästa år och jag hoppas att Djurgården inte gör det.
Till alla er Djurgårdare beklagar jag detta men jag tror och hoppas att Djurgården spelar i superettan nästa år. Förhoppningsvis så får de sällskap av Hammarby.

Åter igen; grattis till den allsvenska platsen Åtvidaberg. Det ska bli kul att följa er resa, hur den slutar får vi se.


Nu ska jag hem och ladda inför derbyt imorgon. Pucken släpps 19.00. Var där!
Krossa lillebror!

LTJD
/Anton

Derbydags

Hej hopp!

Leksand gjorde en katastrofal insats mot AIK igår. Jag såg inte matchen, men rapporterna säger att Leksand spelade dålig hockey. Jag är orolig. Leksand måste upp ett par snäpp om de ska ta tre poäng på onsdag. Janne Huokko var tillbaka i laget igår. Hans comeback betyder mycket tror jag, inte minst för Oliver Ekman-Larsson.

Jag vet inte om Johansson debuterar hemma mot mora nu på onsdag. Min bestämda åsikt är att han bara ska debutera om han känner sig i form. Men absolut, Andreas blir ett jättelyft för Leksand. Det är många som frågar sig om Andreas kropp håller för spel i allsvenskan. Till de som tvekar kan jag berätta att Andreas precis har spelat i Ryssland (i och för sig så har han varit skadad där, men jag oroar mig inte).

Det kommer inte spela någon större roll om Andreas spelar eller inte på onsdag tror jag. Ett derby mot lillebror, är alltid ett derby mot lillebror. Det brukar bli bra stämning i Ejendals när de här två lagen möts. På onsdag kommer det också vara bra stämning. Jag ska dit så tidigt som möjligt för att ladda upp med supportrar och personal. Jag längtar efter att få se Jeper Ollas, Hägga och eventuellt Ene snurra upp moringarna i sargen.

Som vanligt har jag inget tips, eller jo: Jag kommer inte ha någon röst på torsdag... 

LTJD!
/Anton

Är Salomonssons karriär över?

Andreas Salomonsson har dragits med en ljumskskada i ungefär et år. Nu ser skadan ut att sätta stopp för en fortsatt karriär.

Jag tycker givetvis att det är tråkigt om han tvingas sluta spela hockey på grund av en skada, men och andra sidan så anser jag att det är oerhört stark av honom att ta ett eventuellt beslut. Alla som håller på med hockey, är supportrar och hockeyintresserade vet vad Salomonsson har betytt för svensk hockey och för Modo. För Modo betyder det här att dom kommer få oerhört svårt att hitta ersättare till Andreas, om det ens är möjligt. Ett mycket tungt besked för Modo som inte har övertygat i starten av Elitserien.

Jag vet inte vad jag ska säga om det här mer än att det är tråkigt för svensk hockey. Jag hoppas att du Andreas snart blir bättre och att du kan fortsätta din hockeykarriär.

/Anton

Bofors - hur länge kan de ligga där de ligger?

Jag är väldigt överraskad över Bofors placering i tabellen. De toppar tabellen efter sju matcher där de har segrat i sex matcher var av en efter förlängning. Det anser jag är väldigt bra gjort av en klubb som Bofors IK. När jag tittar på laguppställningen för detta lag så inser jag att det här laget är väldigt ungt. På något sätt gillar jag det här. Att klubbar som Bofors överraskar och leder serien är roligt (givetvis vill jag se Leksand på första platsen). Igår vann Bofors hemma mot Malmö med 5-3. Det var ett bra resultat för oss blå-vita, då Leksand har svårt för Malmö hoppas jag att Malmö floppar.

Bofors leder alltså serien nu, men även de kommer att ha sina formsvackor. Jag skulle bli väldigt förvånad om de håller i det här och jag tror att till slut får Bofors kämpa rejält för en tredjeplats. Dock är det en bra bit kvar innan allsvenskan ska avgöras. Enligt mig är lag som (förutom Leksand) mora, AIK, Västerås, Växjö och Malmö bättre lag än Bofors.

Jag tycker alltså att det är roligt att Bofors är så pass bra nu, men jag är oerhört tveksam till att de håller uppe samma nivå hela säsongen.

Leksing tills jag dör!


Nu börjar Idol på riktigt - utan vinnaren

Det är det här jag har väntat på sedan Idol började. Men varför finns inte vinnaren med? Enligt mig så höll Jon Sindenius en klass för sig. Hans auditionframförande fick mig att uttrycka ett stort "wow!" Det tycker jag var Idols  bästa framförande i auditions historia.
Jag tycker att Jon var värd en plats i finalen av Idol 2009, jag tror att han hade kunnat gå riktigt långt faktiskt!

Annars så tycker jag att Rabih har överraskat stort, han har en väldigt bra röst.

Tove Östman Styrke - enligt mig har hon bra scennärvaro och hon ser bra ut. Jag tycker också att rösten är bra, även om hon har mycket kvar att träna på. Men som sagt: hon är väldigt snygg och hon kan gå långt i den här tävlingen om hon väljer rätt låtar.

Det ska bli riktigt intressant att följa utvecklingen. Just nu är nog Rabih min favorit till att vinna allting. Vem håller ni på?

/Anton

Möte i Stockholm

Hejsan!

I fredags så skulle jag och min assistent Victor åka ner till Stockholm för jag hade ett möte med min chef Agnetha. Det var ett bra möte tycker jag. Jag får skriva rätt mycket och det tycker jag är väldigt kul, jag gillar som sagt att skriva och helst tycka till om en viss sak eller om ett särskilt ämne.

Idag så har jag skrivit en krönika som jag blev nöjd med. Den handlar om mig och mitt hockeyintresse. Jag skriver också en hel del om vad jag har för uppgifter under en match. Hela krönikan kan ni läsa på vhaction.se senare under dagen hoppas jag.

RSS 2.0