Karlskoga i söndags

I söndags så var jag och Victor, en kompis till mig, och kolla Leksand mot Bofors i Nobelhallen i Karlskoga.

Det var en lång bussresa dit och mycket folk på bussen. De har ett lotteri på sådana här bortaresor. Jag tog 10 lotter och vann en cd-singel med en grupp som heter Pappas Pojkar, låten är givetvis leksandrelaterad.

Matchen var dock inte något att skryta om. Leksand spelade, rent ut sagt, skitdåligt. Jag tycker att Bofors hade varit värda vinsten. Men Leksand har en viss Jocke Eriksson i målet och Leksand ska vara tacksamma för att inte Per Mårts tog ut honom till JVM, i alla fall i den här matchen.

Men det var jätteroligt att stå i klacken och att träffa Amanda och hennes kille (Amanda gick i samma klass som mig och Victor i gymnasiumet) så det var kul att träffa dem.

Som sagt, Leksand var inte bra. Inte ens Pelle Prestberg gjorde någon vidare insats. Matchen gick till straffar och Leksand hade tur på en av Bofors straffar då pucken gick alldeles utanför Jockes högra stolpe. Givetvis så avgjorde Hermansson den här matchen på rätt enkelt sätt. Än en gång, ni hade fel!

Leksand får ta revansch i kväll då Borås kommer på besök i Ejendals arena. Jag känner på mig att det blir många mål!

Vi är Bröder, och ingen annan är som oss!





Annika gör lag Agwe bättre!

I lördagens program av Robinson så vann äntligen lag Agwe en Robinsontävling. Det tyckte jag var kul, då jag tycker att lag Agwe består av vinnare. Jimmy, Anders och Mats tycker jag är värda att vinna. Jag håller på de tre. Det andra laget har jag ganska svårt för. I alla fall killarna där. Jag tycker att killarna där är loosers allihopa och jag tycker inte att någon av dem är någon vinnare.

Säga vad man vill om Annika, men jag gillar faktiskt henne. Jag tycker att hennes stil är rätt cool faktiskt och Annika kommer göra lag Agwe bättre tror jag. Jag hoppas att Agwe ser att det här är oerhört bra för dem. Jag tror att Annika känner en oerhörd revanschlust och det här kommer bara vara positivt tror jag. Annika är också en jävla bra tävlingsmänniska så det här blev bra!

Jag har svårt för Hans i lag Brise. Det är något väldigt otäckt med honom som gör att jag har så oerhört svårt för honom. Jag har visserligen svårt för hela lag Brise.

Vem tycker ni ska vinna? Jag tycker att Mats ska vinna det här!

Hörs imorgon,
/Anton


Ha en bra jul!

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!

Hörs efter helgen, take care.

Med vänlig hälsning,
Anton

Allas rätt att säga de tycker

De människor i det här landet som vågar säga vad de tycker och våga stå upp för det, de ser jag upp till. Det är något jag har som mål och det är något jag jobbar på varje dag. Jag tror att det blir bättre för alla om man vågar stå upp för sina åsikter. Vi lever trots allt i Sverige som är ett land med demokrati. Det är alldeles för många människor som inte vågar säga vad de tycker och tänker, tror jag. Enligt mig ska alla få ha en egen åsikt om vad som helst egentligen. Jag har länge tänkt på mig själv där och jag vill nå det stadiet där jag kan uttrycka vad som helst. Man kanske inte behöver säga att någon är dum i huvudet eller så, det är bara onödigt. En sådan sak som att rösta i riksdagen till exempel, har man en idé om hur man vill att Sverige ska se ut så ska man givetvis stå upp det oavsett vad andra tycker och tänker. Kolla bara på Alex Schulman, han är för mig en otroligt stor människa och en förebild.

När jag startade min första blogg så var det en blogg där jag skrev mina tankar kring olika saker. Det blev rätt mycket gnäll i den bloggen, men är man inte nöjd med en sak så tycker jag att man ska visa det på något sätt, i mitt fall skrev jag ner det och struntade i vad andra tyckte och tänkte. Självklart måste alla ha sin åsikt om saker, jag säger inte att alla ska hålla med om det jag skrev. Men än en gång, alla måste få tycka till. Jag tror att alla skulle må bättre av att ”gnälla” lite.

Stå upp för era visioner och åsikter, och strunta i vad andra tycker och tänker!

Vi hörs imorgon med ett nytt inlägg.
Hadét gött, eskimåkött!
/Anton


Panikvärvningar

Det är mycket snack om vad Leksand ska ta in nästa gång. Jag anser att en förstärkning på backen är ett måste. Men jag anser också att dom inte kan ta in vad som helst. Jag har hört rykten om namn som skulle göra Leksands fans lyriska, mer än så tänker jag inte säga för att läcker det ut något är risken att det inte blir något alls. Men som sagt, Ni skulle gilla dom.

Jag anser att värvningar mitt i säsongen är helt värdelöst rent ut sagt. Varför frågar ni kanske då? Jo det ska jag tala om nu. Leksand gör sin, kanske, viktigaste säsong hittils. Det är nu Leksand måste gå upp till elitserien och det är kanske nu Leksand har stödet och engagemanget för att lyckas. Jag säger möjligtvist inte att fansen skulle svika, för det tror jag inte. Men sponsorer kommer att tröttna och utan sponsorer är det oerhört tufft att ta sig till "finrummet".

Men mitt allt det här måste så Leksand få in någon back. Dom har nu förlorat Huokko som jag anser att Leksand hade behövt i de här läget. Men att sitta och snacka om Huokko nu är ganska onödigt. 

Leksands bästa värvning den här säsongen tycker jag är Hermansson. Jag fick rätt om honom och jag kan skratta lite åt er som tvivla på Daniel. Men som sagt så krävs en värvning nu under uppehållet.

Det kommer definitivt att hända saker i Leksands IF den närmaste tiden. Jag vet inte om jag vill säga så mycket mer om det, utan vi får vänta och se vad ledningen har att ge. Jag hoppas i alla fall att det händer saker. 

Hörs imorgon,
/Anton


Japan - ett minne för livet

När jag gick i nian på högstadiet så åkte vi, en grupp ungdomar till Japan och Tobetsu (Tobetsu är Leksands värnort). Det var en häftig upplevelse må jag säga. Eftersom jag sitter i en rullstol så var det svårt för en familj att ta emot mig, så jag fick bo på hotell med lärarna. Men jag fick chansen att träffa en familj under en dag med mina assistenter. Jag kommer så väl ihåg den dagen när vi åkte hem till dem för att vara med på barbequefest. Jag fick då träffa familjens barn. Det var väldigt betydelsefullt för mig och mina assistenter. Barnen visade mig leksaker, vi lekte olika lekar och hade jättekul. Föräldrarna var också jättesnälla mot mig och jag mådde jättebra där med familjen och deras vänner. Det värsta var när jag och mina assistenter skulle åka tillbaka till hotellet. Barnen grät, vilket betydde att även jag började gråta. Den familjen har haft betydelse för mig och jag antar att de alltid kommer betyda något för mig.

Vi hade avslutningsfest med gruppen och människor från Japan. Vi svenska gruppen skulle sjunga två låtar. Den ena var någon japansk låt och den andra tror jag var någon Abba-låt. När vi hade ställt upp oss för att sjunga så får jag syn på att mamman och barnen från min värdfamilj har kommit dit och ska kolla. Jag kunde inte sjunga då, utan jag började självklart att gråta. Jag fick inte fram ett ljud utan satt där med händerna framför ansiktet för att dölja mina tårar, dock så var jag inte ensam över att gråta. Det blev inte ett dugg lättare efter vår låt eftersom de spelade låten från Titanic, My Heart Will Go On, i högtalarna. Jag satt och grät och när mamman med barnen kom fram då kändes det så jävla jobbigt att tvingas åka hem dagen därpå. Jag kommer ihåg att den yngsta flickan såg att jag grät och då kröp hon upp i mitt knä och höll om mig. Det var en speciell känsla.

Dagen därpå var det dags för oss från Leksand att åka hem till Sverige igen. När jag kom ut från vårt hotell så ser jag att familjen står där. Det gjorde mig så fruktansvärt glad, men jag var också väldigt ledsen när jag insåg att det här är sista gången jag ser de här underbara människorna. Jag är riktigt lycklig över att ha fått chansen att vara i Japan och att träffa en sådan himla mysig familj!

Det hände givetvis massor med andra saker, men de här sakerna är de jag minns bäst och jag saknar min värdfamilj så otroligt mycket!

det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så då tänker jag på dig
allt är så förgängligt allting kan brisera snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig


Trevlig helg så hörs vi på måndag,
/Anton

Spöken

Nu får ni inte misstolka mig här. Jag tror inte på spöken i sig så att säga. Dock så har jag funderat mycket på var allt kommer ifrån.

Jag kan berätta om en händelse som inträffade för några veckor sedan. Jag var då ensam hemma med en av mina assistenter. När vi skulle lägga oss på kvällen så hände det något märkligt. Först så ringde telefonen klockan halv tolv ungefär, min assistent gick då upp och svarade men det var ingen där i luren. En stund efter det att han hade lagt sig igen så hörde jag hur vårt automatiska lås började att låta. Jag blev livrädd och tänkte flera gånger att "nu går jag upp och kollar vad det är", men jag var så rädd då så jag kunde knappt röra mig i sängen. Det kan hända att jag hörde något som jag inte hörde egentligen, men än idag så är jag helt hundra på att låset hördes. Jag har hört flera personer som har haft underliga händelser runt om sig. Det här tycker jag är jätteintressant faktiskt. Jag är nyfiken på hur de här ljuden, rörelserna, smällarna uppstår. Har ni varit med om något liknande?

Jag måste också berätta en sak som jag hörde från en assistent som jag hade i somras. Innan jag berättar det vill jag säga att vi gick Korstäppan hemma i Leksand (Korstäppan är en resturang och ett ställe där man har konferenser). Jag har alltid varit rädd för det huset. Det är något obehagligt med det. Saken blir inte bättre av att huset ligger vid en skog. Jag tror, helt allvarligt, att om man går förbi det huset vid midnatt så kommer det definitivt hända något. Det är dock inte något jag har testat och jag kommer nog aldrig våga testa att gå där vid midnatt, även om det är jäkligt spännande kan jag tycka. I alla fall så berättade min assistent att hans kompis hade varit i något gammalt hus och det sägs att i det här huset så spökar det. Han hade hittat ett dokument från 1700-1800 -talet som var daterat samma datum som det datumet han var där 200-300 år efter. Jag har tänkt väldigt mycket på den här berättelsen. Jag tror inte att det var en tillfällighet faktiskt för det låter för konstigt.

Jag tror på spöken och de här incidenterna stärker det. Detta är som sagt väldigt intressant tycker jag och nu vill jag höra era historier.

PS. Jag kan intyga på att de här berättelserna stämmer! Hoppas ni inte blev alltför skrämda nu, utan att ni tycker det är intressant precis som jag.

Hörs imorgon,
/Anton

Bra att döma ut någon på förhand

Daniel Hermansson gjorde igår comeback i Leksand efter sju säsongers frånvaro. Det som är konstigt är att fansen dömde ut Daniel innan comebacken, mer konstigt är det att de gnäller på att Leksand slarvar bort spelare.

Jag anser att Hermansson är en kanonvärvning från Leksands sida. Jag tycker det är ytterst konstigt hur fans kan reagera så negativt på det här när de själva skriker om gamla leksandsspelare. Någon tjatar om Niklas Persson och en annan tjatar om Lasse Jonsson. Jag blir rent ut sagt förbannad på sådana här människor. Visst skulle jag också gärna se Persson och Jonsson i Leksand. Jag skulle även se att Zdeno Chara och Daniel Alfredsson skrev på för Leksand. Men vad många glömmer är att Leksand är inget topplag i svensk ishockey. Det var dem för 10-15 år sedan och jag tycker det är mycket märkligt hur fans kan sitta och tro att Leksand kan få hit Sveriges bästa spelare, det är för mig helt jävla otroligt. Har ni något svar på det så får ni gärna kontakt mig och berätta det.

Hermanssons debut kan ingen klaga på idag. Han gjorde Leksands första mål igår mot Västerås och jag fick lov att smsa en kompis. Smset löd så här: "Mål direkt för Hermansson ;)" jag fick ett bittert svar: "Ja, jag är på plats så jag har nog koll"

Hempa kommer bli otroligt viktig för Leksand tror jag. Jag vet inte om ordet hjärta betyder något i dagens ishockey men lovar alla leksingar att Hermansson kommer göra allt som står i hans makt för att göra sitt bästa för Leksands IF!

Jag förstår fortfarande inte hur man orkar sitta och klaga på allting som rör en klubb. Nu säger jag inte att jag aldrig har klagat på Leksands IF, för det har jag gjort. Jag har kritiserat värvningar och så vidare. Det jag har lärt mig är dock att innan de har visat vad de går för så håller jag käften faktiskt. Jag blir jättearg på människor som tror att de är sportchefer för Leksands IF. Jag tycker att de har värvat rätt bra den här säsongen och jag sticker ut med att säga att jag tycker Hermansson är bland den bättre värvningen.

Sluta gnälla på allting som går att gnälla på, ni kanske ska börja med att stötta laget istället. Jag tror det funkar bättre. Jag vet att jag kommer reta upp er nu med detta inlägg, men vet ni vad? Det skiter jag i!

/Anton E. Trotzig


Endast en anledning till att se finalen av Idol 2009

Finalen i Idol kunde inte bli tråkigare. En final mellan Erik och Calle är inte rättvist. Inte enligt mig i alla fall.

Först så tänkte jag bojkotta årets final. Nu får jag dock tänka om. Idag gick Aftonbladet ut med att Agnes ska uppträda under den kvällen. Jag tycker att det är kul hon är med och uppträder, så att tittarna kan få se en riktig artist.

För mig är det helt fel att Calle står mot Erik i finalen på fredag. Erik är väl den givna vinnaren av den här tävlingen. Jag tycker att Calle sjunger helt okej han också, men Erik faktiskt dominerat den här tävlingen anser jag. Trots att jag höll på Tove så är Erik helt outstanding. Hans bästa uppträdande under Idol tycker jag var "The show must go on". Den sjöng han otroligt jävla bra tycker jag.

Om inte Erik tar hem det här så ska jag äta upp en kartong! (Det ska min assistent Evert se till)

Läs den här! (Visst är hon Snygg?)

Men jag missar tyvärr den här finalen, jag ska nämligen på hockey för att se blå vita krigare!

Kanon konsert

Jag var ju som bekant och kollade på Lasse Winnerbäck i fredags. Trots lite folk i arenan så var det en fruktansvärt bra konsert tycker jag.
Han körde låtar från sin senaste skiva och även några gamla godingar. Den som jag tyckte var kvällens höjdpunkt var "Elden". Den körde han med piano. Under den låten var jag jävligt nära på att börja grina. Det var riktigt vackert och riktigt bra. Jag hade en bra känsla i kroppen under hela låten. Det var som om jag var någon annanstans, det var helt magiskt! "Elden" är en riktigt bra låt som passar utmärkt som live låt. 

den vinner som är trägen
den förlorar som ger opp
drömmarna och vindarna hjälps åt
så fort man tittar ner så vänder dom hitåt
och sjunger vart tog den där elden vägen

Som sagt, tårarna var inte långt borta under den här låten.

Samma dag som konserten var så släppte Winnerbäck sin turnéplan inför sommaren. Jag blev riktigt glad över att få reda på att han spelar i Borgholm på Öland i sommar. Biljetterna dit släpps nu på torsdag den 10/12. Jag måste ha biljett till den konserten! Det känns bra att ha något att se fram emot redan nu. Lasse är en väldigt duktig live artist, så det här var en perfekt julklapp till mig själv.

Jag hoppas vi ses i Borgholm i sommar, för dit ska jag. 


Hörs imorgon igen.   

Låt nr 3 av 3: Hjärter Dams Sista Sång

"men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du"

Den här låten betyder väldigt väldigt mycket för mig. Om jag ska beskriva vad den betyder för mig, så går det inte. Den här låten har hjälpt mig väldigt mycket genom åren. Utan den här låten så har inte jag varit den jag är idag.

När jag är ledsen och kanske har bekymmer med kärleken så hjälper det mig att lyssna på Hjärter Dams Sista Sång. Jag har fastnat för den sista versen som jag har skrivit ut här ovanför. Just raden "så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv" har betytt väldigt mycket genom åren. Den är för mig så oerhört vacker och sorgsen på samma gång. När jag är ledsen och gråter så är den här låten jätteviktig för mig.

Jag har försökt tolkat den här låten om och om igen. Först trodde jag att lätt tolkat, då den handlar om en förlorad kärlek. Men nu på senare år så är den svår tolkad på ett sätt. För visst, den handlar om en förlorad kärlek, men det är något som gör att jag har svårt för att tolka den. Jag kan inte säga varför, för det vet jag inte.

Det finns så mycket att säga om den här låten men jag vet inte vilka ord jag ska använda mig av. En av anledningarna till att jag är den jag är idag beror mycket på den här texten. Jag är så oerhört glad och lycklig att den här låten finns, för den är oerhört vacker.

Jag tror att alla kan känna igen sig i denna text, även om man inte gillar Winnerbäck.

Jag har beskrivit den som en viktig livlinja

Lyssna och Njut, för det här är riktigt vackert

PS. Överlever inte utan denna låt och text. det är ett som är säkert!
Nu ska jag hem och ladda inför hans konsert i Ejendals arena ikväll. ha en bra helg så hörs vi igen på måndag.

Hjärter Dams Sista Sång

där elljusspåren ledde hem till middagstid
där allting var modernt runt sjuttisju
där låghusen slutade och skogarna tog vid
där bodde jag där bodde du
där bodde jag och du

inga jordskalv där vi bodde ingen frös och ingen svalt
men det skävlde när du rörde vid mig
du var sjutton jag var sexton och jag skolkade från allt
jag ville bara vara med dig
jag ville bara vara med dig

nu får jag höra att du lever då och då ifrån en vän
och det verkar som att allting är okej
jag undrar om du nångång är tillbaks dit igen
och kanske undrar över mig
du kanske undrar över mig

där låghusen slutade och skogarna tog vid
där allt var tyst och stilla som på kort
där nätterna viskade om ett sporrande liv
och när ingenting var gjort
då när ingenting var gjort

det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så då tänker jag på dig
allt är så förgängligt allting kan brisera snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig

men tiden har sin rätt att förändras där den går
och den är hos dig nu hos dig och din vän
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen
aldrig älska dig igen

men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem
där är himlen lite närmre för mig
där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt
dit kan jag gå och sakna dig
dit kan jag gå och sakna dig

men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du

http://www.youtube.com/watch?v=y8LX-loSsUg





Låt nr 2 av 3: För Dig

jag är hög nu sen den dagen när du kom
jag är hög nu och kan inte somna om
jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång
med dig med dig med dig

Det här är musik! För Dig är ännu ett mästervärk skapat av Lasse. Texten här ovan tror jag att många känner igen sig i. Jag känner igen mig i den mycket väl. Att kärleken är blind kan väl alla hålla med om och det är precis det som denna låt handlar om. Det här är riktigt jävla bra. Låten för mig är rätt viktigt faktiskt. Det är många tankar som dyker upp hos mig under den här låten. Så som: Vem är jag? Tycker hon om mig? och, Var finns hon?

Jag gillar gitarren i den här låten. Den har också bra gung så att jag alltid rycks med i låten. Det är lätt att tolka den här låten enligt mig. Enligt mig så handlar den antingen om en gammal kärlekshistoria eller så är man mitt uppe i ett förhållande. För Dig ligger varmt om hjärtat och jag tror att även denna låt är favorit hos Winnerbäcks fans. Vi som gillar Lasse har svårt att förklara kärleken till hans texter och till hans musik. På något sätt är det som magi när Winnerbäck drar sina låtar. Det är så mycket känslor i alla hans texter och jag kan säga att jag känner igen mig i alla låtar på ett eller annat sätt.

Introt till den här låten är det jag kanske har fastnat för mest, eller egentligen inte introt, utan mer melodin. Den gör mig både glad och ledsen på samma gång. Den här låten har jag gråtit till många gånger och jag sjunger automatiskt med från början till slut. Jag är som sagt väldigt imponerad av Lasses ordpoesi, jag tror inte det finns så många svenska artister som skriver så jävla bra texter som han gör. Vad är er åsikt om För Dig? Jag tycker som sagt väldigt mycket om den här låten och den betyder så mycket för mig, för mig, för mig.

På fredag är det dags för final, då jag kommer att skriva om min absoluta favoritlåt av alla låtar i världen. Ni får gärna gissa vilken jag syftar på, för jag tänker inte avslöja det.

http://www.youtube.com/watch?v=Q7Ub1fSPUQM

/Anton

RSS 2.0