Han vill ta över

Nyhetsmorgon kan vara på väg att få en ny programledare på lördagar. Enligt Expressen vill Arne Hegerfors ta över rollen som proglamledare för programmet.

Jag har alltid gillat Arne. Det är något hos honom som jag ser upp till, jag vet dock inte vad. Arne är mest känd för att kommentera hockey- och fotbollsmatcher. Nu vill han alltså in i "Nyheternas Värld". Det kab  bli klockrent!

På onsdag så spelar Leksand mot Västerås i en träningmatch som spelas i Hedemora. Jag har tyvärr inte möjlighet att åka och titta. Men jag hoppas att de som är där bjuds på en rolig ishockeymatch. Det brukar bli det när Västerås är inblandat.

Hoppas kunna återkomma på torsdag,
//Anton


Genomgång och kommentarer

Den 15:e och 16:e september så börjar Elitserien igen. Jag ska här och nu kommentera lag för lag och försöka ge några korta refllektioner.

AIK: Bästa nyförvärven tycker jag är hämtade från Växjö, i Viktor Fasth och Josh MacNevin. Det ska bli ruggigt kul att se hur Fasth kommer att klara av elitserispel.
- Bröderna Ahlström?

Brynäs: Det kryllar av unga spännande spelare i det här laget. Frågan är hur långt det räcker? Frågan är också om målvakterna Bjurling och Svedberg håller för trycket? Tveksamt säger jag.
- Anton Rödin?

Djurgården: Spännande lag där jag tror att Boumedienne och Daniel Widing kommer att ösa in poäng. Ragnarsson kommer bli oerhört viktig om han får hålla sig frisk. Lassen kan både bli flipp eller flopp.
- Håller Tjärnqvist?

Frölunda: Frölunda känns som ett riktigt bra lag och får de igång produktionen hos nyförvärven kan detta gå långt.
- Lasu blir riktigt bra i år tror jag.

Färjestad: Kommer detta lag leka hem serien? Det känns ju lite så. Bra spelare på varje position tycker jag. Vem hade tackat nej till denna forwards-uppsättning?
- Hur mycket skada gjorde skandalen med Rahm på föreningen egentligen?

HV 71: Deras forwardsuppsättning ser grymt bra ut. Bremberg poängkung? Här finns poäng att räkna med. Även andra spelare kommer bli oerhört farliga för motståndarna.
- Janne Karlsson blir viktig.

Linköping: Svårt lag att tycka någonting om. Visserligen är det riktigt bra spelare i truppen och firma Hlavac/Hlinka kommer tampas uppe i poängligan även i år.
- Andreas Molinder blir ett utropstecken!

Luleå: Luleå känns, som alltid, svårbedömda. Man dömer ut de totalt först och sedan gör de en kanonsäsong.
- Har bröderna Abbott äntligen hittat en lekkamrat i Joonas Vihko?

Modo: Jag tror att Modo parkerar ganska högt upp i tabellen i år. Bra lag och även Elitseriens bästa tränare.
- Modo bättre utan Foppa?

Skellefteå: Skellefteå är ett lag som jag faktiskt alltid har gillat. De har nog Elitseriens bästa målvaktspar i Eriksson och Hadelöv. Jag tror dock att Eriksson får det tufft att ta förstaspaden från Hadelöv.
- Håller alla juniorer som de har i truppen?

Södertälje: Inte alls imponerad. Det luktar kval redan nu. End of story.
- Vem ska göra poängen efter Klasens flytt?

Timrå: Ett lag som har imponerat oerhört mycket på mig. Det finns så mycket slit inom den här föreningen. Jag tror Timrå landar topp-fyra. 
- Måste spela som ett lag.

Trevlig helg!
Återkommer på måndag!

/Anton  

Hur stort som helst

Säger namnet Khaddi Sagnia er något?

För er som sitter som frågetecken just nu så ska jag ge er lite bakgrundsinfo. En 16-årig tjej från Angered som siktar på att gå långt inom friidrotten.

Hon har nu tagit guld i ungdoms-OS i Singapore inom tresteg där hon fullkomligt krossade sina konkurrenter. Hoppet mätte 13,56, vilket innebär att hon nu har det nya juniorrekordet. Ganska häftigt, eller hur?

Höres i morgon igen,
/Anton


Beautiful Girl

Det är åter dags för Rootvälta igen! På lördag så står de än en gång på scen i Rättvik.

Låten Beautiful Girl är så grymt jävla bra så jag ryser! Detta kallas kärlek, det ska bli ruggigt kul att se de igen!



Jag lovar ett längre inlägg i morgon!
Over and out!
/Anton

Den 7:e september

Så ska ännu en säsong av Idol börja. Jag tycker att det är oerhört spännande att se vilka okända talanger det finns i det här landet.

Jag tycker att det är kul när man får se en riktigt bra audition. Jag kan nämna två stycken som har fått mig att rysa. Den första är Anna Bergendahls audition där hon sjöng låten Have a heart, som är gjord av Bonnie Raitt. Den gjorde hon otroligt bra! Men den absolut bästa audition som har gjorts i Idol är framförd av en kille som heter Jon Sidenius.
Hör Jons audition här!

I morgon så börjar hockeycupen i Leksand. De blåvita får en tuff start när man ställs mot Brynäs (Taskigt kaffe! Tomas Di Leva!) klockan 20. Jag tror faktiskt att Brynäs är för starka faktiskt. Tips? 1-4 till laget från Gävle.



Nu tar jag helg, återkommer på måndag!

Agnes nominerad till "Årets kvinnliga liveartist"

Agnes är nominerad tilll en "Rockbjörn" i gruppen årets kvinnliga artist.

Det är givetvist jätteroligt tycker jag och Agnes har gjort det så otroligt bra som redan nu slagit igenom och blivit en "Superstar" i flera länder. Hon kommer absolut bli stor inom musiken om hon fortsätter så här.

Men i detta fall så får Agnes ursäkta, för vinnaren är redan klar. Om inte Robyn vinner detta så ska jag be er alla om ursäkt. Om inte Robyn vinner detta så ska jag äta ärtsoppa varje dag i ett år. Om inte Robyn vinner så ska jag flytta till Holland och lyssna på Cornelis Vreeswijk från morgon till kväll varje dag.
Ja, ni förstår säkert vart jag vill komma med detta.

Årets kvinnliga artist 2010 kommer att gå till Robyn!



Återkommer i morgon, Heja IFK!
/Anton

Hockeyhelg i CO

I går så var jag och Dennis på hockey i Falun. Leksand mötte Timrå. Det syntes rätt tydligt vilket lag som spelar i elitserien och vilket som inte gör det.

Matchen slutade 2-1 till TIK. Leksand spelar i och för sig bra, men Timrå var för starka helt enkelt. Enligt mig så kommer Timrå bli ett lag att räkna med i vinter.

På fredag så startar Claes Ohlsons Cup igen. Leksand startar upp med match mot Brynäs klockan 20. Jag kommer att vara där, kommer du?

P.S. I kväll visas Det Okända klockan 20 på tv4+, missa INTE!:-]

Återkommer på onsdag med ett nytt inlägg, välkommen då!
P.S.2 Grattis Maggan!

17.30 i morgon - bilen rullar mot Mordor

En ganska seg tillställning i gårdagens "premiär" mot Lillehammer. Matchen slutade 2-1 efter att Hempa gjort båda "baljorna". Som sagt - matchen var ingen höjdare, men jag hade väl knappast räknat med någonting annat. Första matchen på försäsongen, ja då får man räkna med att allt inte stämmer. Jag kan dock säga att jag redan tror att Olimb blir en spelare att hålla ögonen på i vinter, jag rös nästan när jag såg den killen spela ishockey!

"Jag skiter i träningsmatcher" är ett uttryck som jag använder flitigt. Det gäller givetvist INTE i fiendeland i morgon. Matcherna mot lillebror handlar om så mycket mer än bara hockey. Jag "vet" att Leksand vinner i morgon, något annat finns inte!

Just ja, i kväll spelar ju IFK borta mot J Södra. En match som bör vinnas. Jag ser nu att Whass finns med i truppen. Oerhört glädjande tycker jag! Skönt att inte "skadan" var värre.

Trevlig helg så hörs vi på måndag igen!
/Anton "Rafiki" ET

IFK rycker!

I och med gårdagens seger hemma mot Bajen med 1-0 så rycker IFK och nu är man riktigt nära en plats i allsvenskan. Hasanis straffmål i den 14:e spelminuten blev matchens enda.

Jag tycker faktiskt att straffen var oerhört billig. I momentet innan anser jag också att Hammarby skulle haft en frispark.

Men det är bara att tacka och ta emot, nu ska det mycket till om mitt IFK ska missa allsvenskan, en oerhört skön seger mot ett Bajen som nu får ställa in sig på ytterliggare ett år i Superettan.
Framåt Kamrater!!

I kväll så ska jag ge Allsången en sista chans, eller nja.. Tove kan man ju i alla fall inte missa tycker jag. Frågan är hur långt den här tjejen kan gå? Jag vet inte, men hittar hon en egen stil så kan det gå riktigt bra tror jag.

I morgon är det ÄNTLIGEN dags för hockey igen i Tegera Arena. Jag är oerhört spänd på laget och det ska bli riktigt, riktigt kul att det drar igång igen. Lillehammer står för motståndet förövrigt.


Leksand möter Icebreakers

Återkommer på torsdag!
/Anton

Spännande vecka att se fram emot!

God morgon! Jag hoppas att alla har haft en trevlig helg, det har jag definitivt haft. En helg hemma franför tv:n behövs det också ibland.

Som sagt, det händer mycket i vecka 32. I kväll så tar IFK sig an Hammarby på hemmaplan. En match som jag tror kan bli viktig, inte minst för Bajen. Hammarby, som nu ligger på en nionde plats måste börja ta poäng nu om de ska ha någon som helst chans i det här. Men som jag ser det så är chansen till en kvalplats borta. Ikväll så bör mitt IFK ta tre enkla pinnar. Något annat vore oerhört dåligt. Jag tror på 3-1 till IFK!

Matchen direktsänds på TV4Sport med start klockan 19.00. Jag hinner se matchen i ungefär en timme, sedan är det ÄNTLIGEN(!) premiär för Det Okända i TV4+!

Hoppas ni får en trevlig  och bra vecka!
Peace!
/Anton

PS. veckans kommande inlägg kommer förmodligen handla om lite Allsång och hockey, häng med! 

Sådant hör inte hemma i idrotten!

Jag bryr mig egentligen inte alls om Färjestads BK. Jag har alltid haft svårt för den klubben och kommer förmodligen alltid att ha det.

Efter att ha läst nyheten om att Rahm har använt sig av förbjudna preparat blir jag oerhört förbannad. Detta hör absolut inte hemma inom idrotten tycker jag! Detta är rent utsagt pinsamt att höra om. Jag skulle gissa på att det är många yngre människor som ser/såg upp till denna spelare. Att det nu visar sig att han har dopat sig är otroligt sorgligt. Detta skadar inte bara Färjestad, utan det skadar också hela Hockey-Sverige.

Jag tycker som sagt att detta är helt åt helvete och jag tycker att Färjestad gör rätt i att stänga av Rahm i väntan på dom.

Trevlig helg!

Hörs på måndag igen!
/Anton
P.S. "Hörde du det? Kommer du tillbaka, så dödar vi dig!" (Citat ur Lejonkungen)


Noomi Rapace - för bra?

Enligt Expressen så har det blivit svårt att hitta någon som kan spela Lisbeth Salander i den första filmen i Millenium-trilogin. Förvånad? Nej, inte det minsta.

Noomi Rapace är verkligen en stjärna. Hon är som gjord för rollen som Salander. Det här känns så äkta så att det är lite skrämmande.

De som är närmast en roll som Salander är enligt expressen.se de här fyra: Rooney Mara, Sarah Snook, Lea Seydoux och Sophie Lowe. Jag googlade nyss alla namnen, men förlåt, jag känner knappt igen någon alls.

Lea Seydoux såg i alla fall riktigt bra ut tycker jag!

Nej, jag tycker faktiskt att Noomi Rapace är för bra för att någon annan ska spela hennes roll, men de måste ju ta in någon. Frågan är bara - vem?

Hörs på fredag igen,
Domoo Arigatoo
/Anton

Tillbaka på jobbet

Hej alla!

Nu är jag åter tillbaka på jobbet igen och jag ser fram emot en spännande höst med nya utmaningar tillsammans med VH.

Jag hoppas att alla har haft en bra sommar! Jag har haft fyra riktigt bra semersterveckor. Två av de veckorna spenderade jag på Öland. Där hade jag väldigt trevligt. Att träffa Lova och Hedvig igen var otroligt roligt! Under de här veckorna så har det hänt mycket roligt, bland annat så kom Patrik ner sista veckan. Jag tänkte försöka rangordna de tre bästa sakerna under semestern.

3. Lejonkungen på youtube med Patrik - Otroligt bra film, haha! Jag älskar faktiskt denna berättelse. Rafiki är en idol!

2. Utekväll i Kalmar med bror, Lova och Hedvig - En av de bästa dagarna/kvällarna under Ölands-vistelsen. Trevligt sällskap och många skratt, kan man begära mer? Satt på en brygga i en park utanför Kalmars Slott i början av kvällen. Så mysigt!

1. Kung Winnerbäck i Borgholm - Visserligen småregnade det hela kvällen, men Lasse och bandet bjöd på en riktig show! Rysningar och tårar fanns det gott utav! Bästa låten? Det är svårt att säga, men jag gillade "Ingen soldat". Här kan man verkligen snacka om rysningar! Även "Hjärter Dams Sista Sång" var otroligt bra! Till och med Patrik uppskattade konserten, då är det bra kan jag säga!

Nu ser jag fram emot en höst med VH, detta blir riktigt kul!

A sante sana, squash banana, we we nugu, mi mi apana!

P.S. Leksand går på is klockan 10. Grymt att det börjar dra igång nu!

RSS 2.0