Låt nr 1 av 3: Söndermarken

gråvita skyar
tandläkarväder
nån grävmaskin som sliter upp
en cykelväg vid fotbollsplan
och nyponbuskar nyponbuskar
hela vägen nyponbuskar
ser jag när jag blundar
och nånstans där så blev jag
den jag är

Jag hade svårt att välja låtar eftersom jag gillar alla Lasses låtar väldigt mycket. Men jag tycker att mina tre val är de bästa.

Den här låten blir jag väldigt glad av. Textraden har ovanför gillar jag otroligt mycket. Den är en rad om en helt vanlig dag ur hans liv som känner igen mig i. Den här låten är också, enligt mig i alla fall, en av hans bästa låtar. Att man kan skriva sådana här bra låtar med diverse ord egentligen, är imponerande. För mig är den här texten konst. I början hade jag svårt att tolka texten, men idag kan jag tolka den och som sagt jag känner igen mig i den.

Jag tror att det här är en av hans mest populäraste låtar. Det som är mäktigt med den här låten är att under hans konserter är att han låter publiken sjunga första versen. Jag ryser ALLTID när jag hör publiken sjunga den här versen. Jag har en live skiva i bilen med Winnerbäck och det är riktigt stort när jag hör Söndermarken. 

Winnerbäck är jävligt bra på att skriva texter, jag tror att alla hans texter är favorittexter hos mig. Han har något som gör att texterna blir bra oavsett vad låten handlar om och det är det som gör han så speciell och så sjukt bra tycker jag. Jag vet ingen artist som skriver så bra texter som Lasse gör(inte ens Agnes texter är i närheten av Lasses). De är så lätta att relatera till och dom gör en så fruktansvart glad. Är jag ledsen eller på dåligt humör kan det hjälpa att bara lyssna på en låt med Winnerbäck så känns det bättre.

Vad tycker ni om Söndermarken? Jag vill ha lite kommentarer om det här nu.

Imorgon är det dags för låt nr2, en låt som också betyder mycket för mig. Läs imorgon också då jag avslöjar vilken låt det är.

Söndermarken finns här om man klickar på länken:
http://www.youtube.com/watch?v=wi3UqZgL_Mc

Lars Winnerbäck

På fredag så spelar Lars Winnerbäck i Ejendals Arena i Leksand. Jag är jättetaggad för konserten. Det ska bli otroligt kul tycker jag. Jag hoppas att han spelar "Hjärter Dams Sista Sång" och "Söndermarken". "Söndermarken" kommer han med stor säkerhet spela. Spelar han "Hjärter Dams Sista Sång" så kommer jag garanterat att fälla en tår. Som jag har berättat förut så betyder låten väldigt mycket för mig. Annars så har jag fått en favorit på nya skivan och det är "Jag fattar alltihop". Det är enligt mig skivans starkaste och bästa låt.

Nästa vecka så kommer jag att blogga om tre låtar av Winnerbäck och försöka tolka dem. En låt och tolkning/dag. Har dock inte bestämt vilka låtar jag ska skriva om än, det blir en överraskning. Under helgen vill jag veta vilka favoritlåtar ni har så kanske det blir just den jag skriver om. Lämna gärna en kommentar här på bloggen.

/"ET"


En av de bästa animerade filmerna

Shrek-filmerna tycker jag är bra och roliga. Jag gillar handlingen i filmerna och jag gillar figurerna. Min favoritfigur måste ändå vara åsnan. Han är dum och korkad, men ändå så smart på något sätt. Jag vet att de här filmerna är för barn och ungdomar upp till kanske 16 bast. Men dem är så jävla bra så det nästan är skrämmande. Dem har en viss humor som jag gillar skarpt. Vad tycker ni om Shrek-filmerna? Vad anser ni animerade filmer - hissar eller dissar ni?

Ett nytt inlägg kommer i morgon. Har ni något ämne ni vill att jag ska ta upp här på bloggen så hör gärna av er till mig. Antingen bara genom en kommentar här på bloggen eller så kan ni skicka iväg ett mejl på [email protected]

/Anton

På torsdag är det Betnér

På torsdag är det äntligen dags för Betnér. Det är en dag jag har väntat på länge. Magnus har en ganska rå humor, det gillar jag. Jag berättar mer om detta på torsdag för nu måste jag åka.

/Anton


Mitt musikintresse

Jag tänkte skriva lite om mitt sjuka intresse för musik. Som alla vet så avgudar jag Agnes. Jag tycker att hon har en grym röst och är, ursäkta uttrycket, jävligt het. Men det här inlägget ska inte enbart handla om Agnes utan om allt möjligt konstigt faktiskt.

Håkan Hellström är en artist som jag avskydde från början. Nu på senare år har jag dock vänt totalt och är helt såld på vissa av hans låtar. "Nu kan du få mig så lätt" och "Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar dig" är två låtar som ligger mig varmt om hjärtat. De här två låtarna känner jag igen mig i. Dem gör mig både glad och ledsen på samma gång. Redan från den första sekunden i "Nu kan du få mig så lätt" så kan jag inte låta bli att sjunga och nynna med. Den handlar om en förlorad kärlek och vissa dagar gråter jag till den här. Den betyder mycket för mig. "Himlen håller tal vid en hamburgebar" och "det var så mörkt denna kvällen jag gick hem, jag hade hoppats på något, hoppats på något". Det här tror jag att alla kan relatera till, även de som inte gillar Håkan. Den här låten är för mig helt underbar och den säger på något sätt att man får ha känslor för vem som helst, oavsett vad folket säger.

Min absoluta favoritlåt har Lasse Winnerbäck skrivit. Den heter "Hjärter Dams Sista Sång" och den handlar också om en förlorad kärlek tycker jag. Sista raderna i den låten går så här:
"Så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv, älskade, älskade du".
Den här låten kommer alltid vara min favoritlåt och en dröm jag har är att tatuera in sista raden på armen. Jag vet dock att det inte skulle uppskattas av min familj, men de här raderna betyder så fruktansvärt mycket för mig och dem har hjälpt mig i svåra situationer i livet, så det är inte helt omöjligt att dem hamnar på armen någon i framtiden. Utan den här texten mår jag inte bra och det är som sagt en låt som har hjälpt mig mycket och kommer hjälpa mig ännu mer framöver, det är jag helt säker på.

Lars Winnerbäck och Agnes Carlsson - utan er vore jag inte samma människa.

Vi hörs på måndag,
/Anton

Ett tungt besked

Alldeles nyss fick jag beskedet att Janne Huokko slutar sin karriär. Det här är givetvis ett tungt besked för oss Leksingar. Vi vet alla vad Janne har betytt för den här föreningen och han kommer troligtvis fortsätta betyda mycket för Leksand i framtiden. Leksand tappar inte bara en bra back utan också mycket i sitt spel i PP. Det har alltid varit Huokko som stått för ett bra PP spel och nu när Janne tvingas att sluta så förlorar Leksand otroligt mycket i sitt spel. Jag tror inte att någon back i världen kan ersätta nummer 15. Jag säger inte att han är världens bästa back, men att hitta någon back med ett så stort Leksands hjärta det är helt omöjligt tror jag. Just nu går mina tankar till Huokko och hela laget. Enligt mig så tillhör han en av dom större spelarna i Leksands IF genom tiderna. Dom tappar inte bara en back, utan dom tappar en ledare.  En ledare som för mig är oersättelig.

Jag är oerhört ledsen över det här beslutet, men just nu går mina tankar Janne. 
Vad du än gör i framtiden så önskar jag dig - Lycka till. Du vet inte hur mycket du betyder för Leksands IF!

Återkommer på fredag.

Tidningar och kärleksrykten

Att tidningar gillar att skriva om kärleksrykten vet alla. Nu skriver man att Agnes och Vincent Pontare är ett par. Jag känner att jag inte bryr mig, jag tycker att människor borde få ha sitt egna privatliv och det ska tidningar och media skita i helt enkelt. Dom skriver också mycket som inte är sant, allt bara föra att sälja. Är det helt okej? 
Jag tycker inte att det är okej faktiskt. Jag bryr mig heller inte så mycket vem som är tillsammans med vem.
Vad tycker ni? Skriver tidningar för mycket skit eller är det okej att göra som de gör?     

Hockeyslagsmål - okej eller inte?

Hej!
Det här jag kommer ta upp nu är ett känsligt ämne, men jag vill ge min syn på hockeyslagsmål.

I gårdagens match mellan Leksand och AIK så bröt det ut ett slagsmål mellan Leksands kanadick Jean-Luc Grand-Pierre och AIKs Fredrik Carlsson. Ett slagsmål som verkade ha en medverkande, nämligen Grand-Pierre. Kommer nämna något mer, utan ni får söka på youtube om ni vill.
Jag tycker att det är okej med slagsmål på isen. Hur kan jag då tycka det, tänker ni. Jo, jag tycker att om två spelare ryker ihop på isen så är det bara idioti om domarna går emellan. Det är bättre att låta dem hålla på och slåss och sedan ta ut båda på matchstraff. Går domarna emellan så kommer det leda till att det blir ett värre slagsmål nästa gång pucken släpps. Jag uppmanar inte till våld, absolut inte. Men hockey är en kampsport och innehålla känslor plus att publiken gillar det här. Publiken vill se känslor på isen och nu när dem fick se det så drar tidningar och media upp det här alldeles för mycket, det tycker jag är skitdåligt ren ut sagt.
Sedan vill jag också ta upp att om två svenskar slåss med varandra så verkar det vara helt okej för domarna. Men direkt när det är någon från USA eller Kanada som slåss då är det helt plötsligt snack om avstängningar hit och dit. Jag tycker det var bra att Grand-Pierre reagerade så här för det visar att han vill ha en plats i laget och att han vill vara med och ta upp Leksand till Elitserien.
Leksands tränare Leffe Strömberg gick till och med ut och berömde Jean-Luc för den här incidenten, det tycker jag är bra. Slutligen vill jag säga att jag hoppas faktiskt att Fredrik Carlsson mår hyfsat bra, men jag kan inte tycka synd om honom eftersom det var han som gick en runda med Leksands kanadick.

Frågar man mig är mitt svar: Hockeyslagsmål är okej.
"Stor å stark å elak, muskler utav sten, tackla inte honom, fråga Morten Green, åeå Jean-Luc Grand-Pierre, åeå Jean-Luc Grand-Pierre"

Jag förväntar mig hårda kommentarer och stark kritik mot mig, men det här är mina tankar och i min värld så är det här helt okej.

Vi hörs igen på måndag,
/Anton

"På spåret" - kommer spåra ur

Snart börjar På spåret igen. Men den här gången heter programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Jag har all respekt för de här programledarna, jag tycker de är otroligt duktiga. Men jag tror inte de lyckas i det här jobbet. Jag kommer alltid förknippa programmet med Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg. De har gjort det här programmet jättebra och jag tror att nu när det kommer in "nya" programledare så kommer tittarna att svika.
Jag tror varken Kristian eller Fredrik är rätt personer att leda På spåret. Vad tror ni?
Jag tror att På spåret är slut som topprogram, det kommer att spåra ur...

Hörs igen på torsdag
/Anton

Favoritlåtar i fredagsfinalen av Idol

Imorgon så är temat "favoritlåtar" i Idol. Tove Östman Styrke väljer att sjunga In the Ghetto med Elvis Presley. Här krävs det att Tove är absolut skärpt. Är hon det så tror jag att hon ska kunna sitta säkert, men låten är svår. Jag hoppas självklart att hon klarar sig, då jag tycker att hon har en otrolig talang. Hon är dock inte riktigt en artist ännu, men det är ju därför hon är med i Idol. In the Ghetto är en otroligt bra låt, så det ska bli kul att höra om Tove klarar av låten. Jag lägger min röst på Tove imorgon (alltså som vanligt), vilka har ni som favoriter?

På söndag håller jag för övrigt tummarna för Assyriska mot Djurgården i det Allsvenska kvalet!

Återkommer på måndag, trevlig helg!
/Anton

Colorado ligger bäst till

Peter Forsberg vägrar ge upp, grinig som han är. Det är just grinigheten som har gjort att han en gång var världens bästa hockeyspelare. Nu är han på väg tillbaka än en gång. I dagens Aftonbladet så säger han att han vet var han vill spela. Jag tror att många vet det. Jag ser bara ett alternativ för Peter, och det är NHL och Colorado Avalanche.

Jag tror att Elitserien är uteslutet för Peter. Peter vill (som alla andra idrottsmän) vara med att vinna något. Det gör han inte i Modo, inte det här året i alla fall. "Foppa" må ha ett stort Modohjärta, men att han skulle spela för ett lag som krigar i botten av Elitserien, det är bara dumt att tro.

Nej, Colorado tror jag ligger väldigt bra till. Jag tror också att Colorado är en av få NHL-klubbar som vill satsa på Forsberg. Peter skulle inte gå till någon annan klubb tror jag. I Denver så är Peter Forsberg "Gud", och jag tror inte att han skulle svika fansen.

Det är Colorado eller att lägga av som Peter står och väger mellan tror jag. Mitt tips är att han spelar i Colorado efter nyår, för jag vet att Peter är en "grinig jävel".

Lycka till Peter "Foppa" Forsberg!

Vi hörs på torsdag
/Anton

RSS 2.0