Tacksam över att assistans finns

Jag har alltid haft väldigt tur med assistenter. Under mina år har jag sammanlagt haft 10 stycken assistenter i fall jag har räknat rätt. Den första assistenten som jag hade på dagis kommer jag inte ihåg, men jag vet att hon heter Linda i alla fall.

Rohi hade jag sedan ganska länge, från min avslutande tid på dagis till årskurs 5. Rohi har betytt väldigt mycket för mig på olika sätt. 

Årskurs 5 började en assistent som heter Mattias jobba med mig. Han var och är fortfarande viktig för mig. Jag är glad och tacksam över att jag hade honom. Jag har tidigare berättat om hur mycket min klass i gymnasiet har betytt för mig. Mattias är en av många personer som har haft mest betydelse hos mig. Mattias har lärt mig vad ordet envishet betyder. Jag minns framförallt när vi var ute och gick i Leksand och jag kom fram till en brant backe som jag inte trodde var möjlig att komma nedför med min permobil. Jag sa då: "Vi vänder, det går inte att åka ner här". Mattias svar var då ungefär: "Vi vänder inte, det kommer ta för lång tid med en annan väg. Åk nu!" När jag sedan sa att tänk om jag välter, då så svarade han: "Ja, och? Vad kan hända mer än att permon välter?" Det här kommer jag givetvis inte ihåg ordagrant, men ungefär så lät vår konversation. Nu sitter ni och tänker: "Jaha, var vill han komma med det här då?" Det jag vill säga med detta är att vissa saker är svårt, men allting går att lösa på något sätt.

Dennis har jag på fritiden och det funkar jättebra. Jag ser Dennis mer som en kompis än som en assistent. Jag har faktiskt aldrig blivit arg på honom och vi har aldrig bråkat eller någonting. Jag tycker vi kompletterar varandra bra i och med att vi har ungefär samma intressen och så vidare. Jag vet faktiskt inte hur jag skulle överleva utan honom. För det går liksom inte. Vi har varit på konserter tillsammans, vi har fiskat, går på hockey och sist men inte minst så käftar vi ganska bra med varandra. Så det är omöjligt för mig att säga hur ett liv utan honom hade fungerat över huvud taget.

Markus började med mig i 9:an och det är jag också väldigt glad för. Markus var en härlig person och duktig på det han gjorde.

Stefan började med mig i gymnasiet och det fungerade också jättebra. Stefan var också ganska envis, precis som jag är. Jag hade aldrig orkat med media om jag inte hade haft en bra assistent och det fick jag ju i Stefan. När jag inte riktigt orkade med att "göra någonting" så var Stefan där och hjälpte till. 

Joakim, Evert och Victor har jag mest nu och det funkar kanon det med. Jocke är rolig att käftas med i och  med att han bland annat håller på helt fel hockeylag (Ja, det gör du faktiskt). Men han är också en otroligt duktig assistent. Vi har kul ihop. Jag hoppas i alla fall att han tycker det.
Evert går in som en vikarie när inte Jocke eller Victor kan jobba. Evert har jag känt längst av de tre då jag har gått med hans syster i skolan i flera år.
Victor - Vad ska man egentligen säga honom? Skämt å sido, jag har alltid kul med honom. Jag blir bara förbannad på honom när vi spelar hockey på Playstation. Jag kan säga att han fuskar varenda jävla match vi spelar, men jag kommer ihåg en match när jag vann med 7-2 mot det lilla aset ;)
Han är också lätt att få tag på, för om inte någon annan kan jobba med mig så kan Victor för han är nämligen utan jobb annars. Jag hoppas Victor har kul med mig eller så är han väldigt trött på mig vid det här laget.

Personliga assistenter är oerhört viktiga för alla som i behov av sådana. Jag är glad att vi har den här möjligheten med assistent i Sverige.

Glad Pösk!

Jag, Victor och Jocke


Vi har kanonkul med varandra och jag är verkligen inte trött på dig (kanske tjatet om Nagiala då, men det får man stå ut med)
Under det här skrivandet har jag skrattat så jag har ont i både kinderna och magen. Anton är så rolig att man nästan blir blöt i byxan, det menar jag! Pöss!
//Victor








Jag saknar er <3


Början av studentveckan

Jag kan säga att studentveckan är någonting som jag aldrig kommer att glömma. Det kan ha varit en av de bästa veckorna hittills och som jag har nämnt förut så är klassen väldigt saknad. Jag ser kanske två eller tre personer från klassen idag. Så det känns lite konstigt, framförallt så saknar jag den gemenskapen vi hade och jag har svårt att tro att jag någonsin får uppleva en liknande gemenskap.

Som jag kanske har nämnt förut här i bloggen så har klassen betytt väldigt mycket för mig. Det kan låta lite "töntigt" kanske, men utan de här åtta personerna så hade inte jag suttit här just nu och jobbat som ungdomsredaktör på www.vhaction.se. Det säger jag inte bara för att säga det liksom, utan det är verkligen så. Jag känner att jag har utvecklats mycket socialt och det kan jag tacka MP3 för.

Som funktionshindrad är det inte alltid så lätt att få kontakt med klass eller andra människor. Men i mitt fall har det liksom aldrig varit något större problem. Redan när jag började lekis så hade jag en väldigt bra klass som jag sedan gick med till årskurs 6. Vi försökte att få vara samma klass även i högstadiet, men det gick inte. Idag är jag glad för det. Visst, jag älskade min klass då och jag har fortfarande kontakt med några från klassen. Men jag tror mycket på utveckling, och för att utvecklas som människa behöver man träffa andra och nya människor.

I gymnasiet så blev det ännu bättre. Jag kommer ihåg när jag fick se klasslistan någon vecka före starten. Då läste jag upp namnen Patrik Nilsson och Victor Ahlin. Min första tanke då var: "Åh nej, inga bråkstakar i klassen". Nu i efterhand skrattar jag åt det där. Patrik och Victor är två kanonsköna människor som resten av MP3.

Jag tror att ni har betytt mer än ni tror för mig, och jag är tacksam över att jag fick lära känna er!

Hörs imorgon!


Brorsan, kusin (längst fram) och jag





Melodifestivalen -09


Velvet


Melodifestivalen besökte Leksand och Ejendals arena under 2009. Här har ni en bild på Velvet som framför sin låt The Queen. Det är en av tre låtar från den tävling som jag tycker är riktigt, riktigt bra! Velvet, eller Jenny Petterson som är hennes riktiga namn, har det mesta faktiskt. En bra röst, många bra låtar och är oerhört vacker också.


Det levereras alltid från Velvet, en artist som jag tycker är otrolig häftig på ett sätt.




Molly Sandén

Jag hade stora förväntningar på Molly Sandén före Melodifestivalen. Jag tycker om hennes röst.

Molly levde upp till mina förväntningar då jag tyckte att hennes låt Så vill stjärnorna var bra och otrolig vacker. Det är inte många låtar jag har börjat gråta till, men under låten så var det väldigt nära att jag fällde några tårar kan jag säga.

"Se på mig. Jag står här framför dig. Och det som hände nu, känns som magi..."


Hörs på måndag, trevlig helg!

 


Armand är den värdige vinnaren

Vi som har följt "Mästarnas Mästare" har fått se elva idrottsmän/idrottskvinnor tävlat mot varandra i olika grenar. Jag tippade Holm som vinnare när det här programmet började. Jag trodde att han skulle leka hem den här tävlingen, men jag hade visst fel.

Igår åkte Tomas Brolin ut, kvar är nu Armand Krajnc, Tomas Johansson och Louise Karlsson. Jag är grymt imponerad av Tomas Johansson. Jag trodde inte att han skulle finnas med i en final.

Jag tror dock att Armand vinner det här. Han känns som den mest värdiga vinnaren, även om Tomas och Louise också har gjort bra ifrån sig. Jag tror att Armand är en sådan person som höjer sig när det hela ska avgöras och därför vinner han.

Vem tror ni vinner? Vem håller ni på?

Hörs imorgon!
//Anton


Regenbogen delade ut pris

Agnes gör succé igen. I fredags så fick hon ta emot pris av en tysk radiostation vid namn Regenbogen som "Best new artist of the year" på en gala.

Det känns fruktansvärt roligt att det går så oerhört bra för henne!

Agnes får pris

Hörs på onsdag!
/Anton

Inget Ullevi för mig

Jag hade drömt om att vara på plats på Ullevi i sommar och se en personlig favoritartist, nämligen P!nk (Pink).
Men kostnaderna blir för höga tyvärr. Biljetterna kanske är i normalpris för Ullevi, men man ska ju bo någonstans också. Även om det här beslutet har varit tufft att ta (eftersom att jag älskar hennes låtar), så har jag nu valt att satsa på någon annan konsert.

Ulf Lundell kommer till Borgholm i augusti. Det kan bli att jag ser honom för andra gången. Ulf Lundell förknippar jag med Sverige. Jag tycker att han har en bra röst och många bra låtar. Det var ruggigt kul att se honom live i Borgholms Slottsruin. Det bästa från den kvällen var Öppna Landskap. Under den låten gick solen ner och det var rätt häftigt ljus inne i Slottsruinen. Så det är ett grymt minne jag har från Slottsruinen.

Jag grämer mig som attans att det inte blir något P!nk i sommar. Men innan jag dör så ska jag se P!nk live någonstans. Spelar ingen som helst roll om jag behöver åka till Kina för att se henne. Jag ska se henne live, så är det bara!'

Nu tar jag långhelg och i helgen ska jag göra något jäkligt kul, nämligen dricka vatten! (Nervositeten är så så jäkla hög hos mig nu, så jag dricker nog minst 10-15 glas med vatten per dag). Klockan är nu 10.43 och jag redan fått i mig fyra glas med vatten.

Ha en bra helg!


Plaf off 2 - fördel Almtuna

Ikväll börjar matcherien Malmö-Almtuna som är avgörande om vilket lag som går till kval. Malmö börjar hemma ikväll, en match som enligt mig är helt avgörande. Om Malmö vinner ikväll så lever hoppet om en plats i kvalet för de. Däremot: om Malmö skulle förlora så är nog loppet helt kört. Almtuna är näst intill omöjliga att slå på hemmaplan och om de vinner ikväll, ja då är man nog klara för kvalet som börjar på söndag.

Malmö har dessutom Kesä och urbas borta. Det är ett stort avbräck för de tror jag. Almtuna har ett lag som imponerat stort på mig, och säkert många andra, under säsongen. Det som är imponerande, tycker jag, är att endast tre spelare(!) är ÖVER trettio år. Där har många lag mycket att lära av, speciellt Leksand kanske?

Mitt tips:
Match 1: Malmö vinner med 3-2 efter förlängning.
Match 2: Almtuna vinner med 4-2
Match 3: Almtuna spelar ut, vinner med 5-1

Slutsats: Almtuna-Leksand på söndag, Malmö får ett TIDIGT "sommarlov".
Jag ska fan till Uppsala och inte till Skåne i helgen!!

Höres imorgon!
//Anton

Bra förband till Lasse

För en vecka sedan släpptes en riktigt rolig nyhet som jag blev oerhört glad över. Artisten Laleh åker med på Lars Winnerbäcks sommarturné och blir alltså förband till Lasse. Jag har ägnat hela helgen med att lyssna på Laleh via youtube och det låter fantastiskt bra tycker jag. Hennes bästa låt är Live tomorrow. Den är så grymt bra tycker jag och jag antar att hon kommer att sjunga den på konserten i sommar eftersom att det är hennes största hit.

Jag satt i helgen inne på youtube och lyssnade på hennes låtar eftersom jag inte har så stor koll på hennes låtar. Jag hittade en låt som jag fastnade för direkt som heter Big City Love. Jag tycker att den låten har ett skönt gung och en väldigt bra refräng.
Här har ni låten

Vad tycker ni om låten och Laleh? Jag tycker att hon har en fantastisk röst och sen ser hon ju ganska bra ut också =)

Hörs imorgon.

P.S Ät inte gul snö, det är inte sorbet ;P
// Anton

NHL-premiär i Globen -08

Jag var på NHL-hockey i Globen i oktober 2008. Det var en häftig upplevelse och många duktiga spelare. Det var stort att se Alfredsson och Zdeno Chara på isen. Särskilt Chara som är över två meter lång och han måste ha världens längsta klubba. Det var lite sjukt att se en så stor spelare på isen. Han spelade ju i Färjestad under lock-out säsongen då Leksand spelade i Allsvenskan. Så jag hade inte chansen att se denna jätte.


Tekning

Det var som att vara på en ny sport som jag aldrig hade sett förut. Jag skojade med min assistent som jag hade med mig då och sa att nu kan jag inte gå på Leksands matcher och kalla det ishockey. Det var som sagt en helt annan sport och det var ganska häftigt att se hur otroligt snabba spelare det finns i National Hockey League.

Men vi Leksandssupportrar har fått chansen att se tre otroligt bra NHL-spelare i Mike Kennedy (som är en personlig favorit), Francis Bouillon och Michael Ryder. Ryder är nog det bästa jag har sett i Leksand och jag kommer nog aldrig få chansen att se en bättre spelare i mitt lag.

Denna match är ett minne för livet och jag vill tacka min bror som gav mig den här biljetten i 18-års pressent.


Kamp om pucken

Hörs på måndag!

Hej då lillebror?

Ja, då vann Almtuna första ronden mot lillebror. Att man kan tappa 2-0 och 4-2 på hemmaplan det är fan inte bra alltså. Nu har Almtuna hemmamatch i Uppsala i morgon och jag tror knappast att Mora vinner där och lyckas få till en tredje och avgörande match. Det skulle betyda att Almtuna får spela mot Malmö. Om man leker med tanken att Almtuna slår Malmö borta i första matchen då tror jag att man är så gott som klar för kvalet. Väl där så kan man nog överraska många lag då jag tror att Almtuna är väldigt underskattade av många lag.

Jag tror som sagt att det är kört för Mora och det får man helt enkelt skylla på sig själva. Man har inte råd att förlora hemma och dessutom på det sättet dom gjorde det är helt oacceptabelt tycker jag. för vem ska skjuta Mora till playoff 2 nu? Greger Artursson kanske? Vad är han, 55 år eller något sådant där?

Jag är ledsen Mora men tåget har gått för länge sen och på det finns inte ni med. Jag kan inte säga att jag är ledsen över att ni missar kval, för det är jag inte. Sista chansen kommer imorgon, tar ni den?

Hörs imorrn med fler hockeytankar.
/Anton


Mera tankar inför helvetet

Jag kan säga att nu börjar det jobbiga. Det är svårt att sova, det är svårt att äta, det är svårt att se på tv, men det jobbigaste är att surfa runt på nätet hemma och läsa på olika hockeysidor och diverse forum. Sen igår så har jag haft tusentals idéer om hur kvalet kommer se ut. Men jag kommer bli förvånad för det här är ett rent helvete som börjar.

Det jag oroar mig mest för är att Eriksson börjar darra och dom bestämmer sig för att ställa Lawson i mål. Jag hoppas att tränarna Strömberg och Olsson har lite tålamod med Jocke. Det är ändå 30 poäng att spela om. Givetvis så kommer inget lag ta full pott, men jag tror att man måste ha minst 17-18 poäng för att över huvud taget ha någon chans att nå Elitserien.

Det är bara bra lag med i kvalet. Om det är något jag har lärt mig så är det att inte underskatta något lag, i alla fall inte när det gäller Leksands IF.

Det är nu jag börjar tagga till ordentligt. Jag kommer att spendera min fritid så här: äta mycket, dricka mycket, sova mycket, lyssna på Agnes och Sabaton innan matcherna. Ni kanske undrar varför jag ska lyssna på Agnes innan matcherna. Det finns en oerhört enkel förklaring till det. Först lyssnar jag på Agnes för att försöka få ner pulsen lite och en timme innan jag går till arenan så ska pulsen ordentligt vilket betyder att Sabaton ska eka i lägenheten. På så sätt så tror jag att jag kommer komma i bra matchform för att vinna min match på handikappläktaren och stötta Leksand på bästa sätt. Sedan så får vi se hur långt det räcker, men jag kan lova en kokande arena och en kokande Anton.

P.S. Det kommer vara mycket hockeytankar här under en månad. Sedan så ska jag gå tillbaka till att blogga om olika saker, men just nu är tankarna både här och där och jag måste få dela med mig av det. Jag vet att många som läser denna blogg är leksingar och jag hoppas att vi kan byta tankar med varandra genom att ni skriver en kommentar här under. Som sagt: nu ska Leksands IF tillbaka!

Hörs på torsdag!
/Anton

Jag tror på mora

På onsdag börjar Playoff till kvalserien som drar igen den 21/3. Almtuna möter mora och Malmö möter Bofors. Endast ett av dom här fyra lagen får vara med i årets kvalserie. Jag vet inte vilket lag jag vill ha med. Men det jag vet är att jag vill absolut inte vill ha med Malmö i kvalet, av den enkla att Leksand går inte upp om Malmö finns med i kvalet. Leksand har svårt för Malmö och dom har inte vunnit borta mot Malmö på många många år.
Almtuna räknar jag också bort om jag får önska. Almtuna är oerhört starka hemma i Uppsala och Leksand har jätte svårt även mot Almtuna. Däremot tror jag att många lag skulle ha svårt för Almtuna av samma anledning: Dom är som sagt oerhört bra på hemmaplan.
Vad ska man säga om Bofors? Det är ett bra lag som är jobbiga att möta och som spelar såkallad "Grishockey". Jag vet inte om det passar Leksand riktigt för att Leksand också spelar "Grishockey" emellanåt. Bofors har inte en sådan kul ishall att åka och besöka, jag tycker inte att hallen är särskilt kul att besöka. Det är helt värdelös ståplats där och publiken är oerhört enögda(det är väl egentligen alla lags fans, men det här tar nog priset).
mora är nog det lag jag hoppas på mest i Playoff. Det kan låta dumt eftersom jag är Leksing och mora är lillebror, men det  är något speciellt i dom här matcherna mot mora. Att möta drakarna på läktaren kan vara det roligaste som finns eftersom dom är så otroligt dåliga på att sjunga. Att möta mora som lag på isen är tufft. I dom här matcherna så engagerar man sig så mycket så att man blir förbannad och vinner mora matcherna så vill man inte gå utanför dörren på några dagar. Men vinner Leksand då är man nog den lyckligaste människan på jorden, det är så underbart att slå lillebror!

Så jag håller tummarna för lillebror, det ska bli kul att krossa drakarna på läktaren!

Nästa söndag börjar helvetesserien(kvalserien), kommer man kunna sova på nätterna? 

Nu blir det åka av, nu ska Leksands IF tillbaka! 


Daldansen -08

I juli -08 så var jag i Hedemora på en festival som heter Daldansen. Jag åkte dit för att se Sanna Nielsen och det var kul. Det var en otroligt häftig upplevelse att få höra en av mina favoritlåtar Empty Room som jag tycker passar Sanna så otroligt bra. Men det var så lite folk på Sanna Nielsen, så det var synd.


Sanna Nielsen

Det var betydligt mer folk på Rootvälta senare på kvällen. Det var egentligen den här kvällen jag "upptäckte" bandet Rootälta som är från Borlänge. Jag blev otroligt fast i deras musik och jag kan säga att reggae på svenska är bra och det bevisar det här bandet. Det var som en dröm att vara i Hedemora den kvällen. Rootvältas musik gör en så himla glad och det är härligt att leva då. Jag vet att Rootvälta kanske är ett okänt band för er som inte bor i Dalarna, men jag kan rekommendera att lyssna på dom och att definitivt gå och se dom live om ni får chansen och om ni gillar reggae, för Rootvälta är enligt mig riktigt, riktigt bra.


Rootvälta

P.S. Ni kanske har märkt att bloggen inte har blivit uppdaterad på en längre tid. Det beror på att jag är småsjuk till och från, men jag hoppas att jag håller mig frisk och ska kunna uppdatera bloggen lite bättre.

Hörs på måndag, trevlig helg!

"Elden" - jag rös

Winnerbäcks konsert i Leksand i december var stort för mig. De låtar jag minns bäst är Söndermarken, För dig och Elden. Elden var så oerhört vacker och det var en skön känsla i Ejendals arena. Han körde Elden  själv på scenen med bara piano i bakgrunden och jag kan säga att gråten var nära då. Det blir så känsloladdat i mycket av det Lasse uttrycker på scen. Jag hade ju hoppats på att få höra Hjärter Dams Sista Sång men detta var så ruggigt bra så jag ryser bara jag tänker på det. Jag hade ingen aning om hur mycket en låt kan bli så mycket bättre live men det här gjorde han riktigt bra och jag ville bara höra Elden om och om igen.



Elden

RSS 2.0