Studenten -09

Studenten kan ha varit det roligaste i mitt liv. Det kändes så stort men samtidigt lite tråkigt med tanke på att man splittras som klass. Jag har gått med underbara männsikor som har hjälpt mig att bli en bättre och självständigare männsika. Så det ska klassen ha en stor eloge för. Även min assistent som jag hade då, min fotolärare och vår tekniker vill jag också tacka. Utan dem så hade jag inte suttit här idag och jag hade heller.

Jag saknar klassen oerhört mycket och jag hoppas att vi snart kan ses igen, även om vi inte kan återuppleva studenten -09.


Emelie, Elin, Amanda, Patrik, jag och Oskar

Det går inte att inte bli "kär" i Damkronorna

Jag har börjat att uppskatta damhockeyn på ett annorlunda sätt nu än vad jag har gjort förut. Det mår jag dåligt för eftersom jag tycker att det inte ska vara någon skillnad mellan könen. Jag satt uppe i natt och kollade på första perioden mellan Sverige och Kanada. Det jag tycker är synd är att Kanada är så oerhört mycket bättre än alla andra lag i den här turneringen. Det är dock inte så konstigt eftersom att damhockey är större i Kanada än i andra länder. Sverige har fortfarande ett bra steg kvar till Kanada, men jag tycker att man har kommit ett bra steg på vägen.

Sedan måste jag ta upp det här med tacklingar i damhockey. Alla säger att det inte ska vara någon skillnad mellan dam- och herrhockey. Då förstår jag faktiskt inte varför tacklingar inte är tillåtna inom damhockeyn. Niklas Wikegård, som är expertkommentator på svt, har också tagit upp det här med tacklingar. Han tycker att det är vansinne att tjejer inte får tackla och han anser att hockey är en kampsport och där måste tacklingar ingå. Jag håller helt med Niklas och jag tycker att det är ett hån mot det kvinnliga könet, för jag är helt säker på att alla tjejer som spelar hockey vill ha den här kampen och vill kunna tacklas. Så det här är kränkande mot alla hockeytjejer och det tycker jag är helt fel. Sport ska vara sport på samma villkor oavsett om man är kille eller tjej. Detta måste också hockeyförbunden inse och se över.

Jag känner en stolthet när jag ser Damkronorna. Det går inte att inte älska det här landslaget. Det är en sådan kämparvilja och så mycket kärlek till sporten hos de här tjejerna och det tycker jag att det ska dom ha all heder för.

Nu hoppas vi bara på att damhockey kan få samma uppmärksamhet och samma förutsättningar som killar som spelar hockey, för idag är det inte så.

Snart tar jag helg och så hörs vi igen på måndag med nya tankar från mig.
/Anton

Hösten = svampplockning

Jag gillar hösten, det har jag sagt förut. Jag tycker att det är lättare att andas då på något sätt. Vår och sommar är härliga tider det också, men hösten har något speciellt som jag är otroligt svag för.

Att jag tycker så mycket om hösten tror jag beror på att jag bor där jag faktiskt bor. Det är ju mycket natur här i Dalarna och runt Siljan. Hade jag varit uppväxt i någon större stad, som Gävle eller Stockholm, så är jag säker på att jag inte hade uppskattat hösten lika mycket. Det är i alla fall min teori!


Trattkantareller

 
Den här bilden gillar jag otroligt mycket! Det finns så mycket känslor i den och den går att beskriva på många, många sätt. Jag tolkar denna bild som någonting positivt. Det finns mycket ljus i bilden, vilket såklart är en fördel då det blir lättare och roligare för den som ska titta på bilden.


Den här dagen när jag tog det kortet så sken solen och det var ganska skönt väder om jag minns rätt. Det var perfekta förhållanden till en fototur. Jag tycker att det är otroligt kul att åka på fototurer då och då och fota naturbilder!

 

Vidablick i Rättvik


Höres imorgon!


Papegojor - lustiga djur


Papegojskoj

Sommaren 2008 så var jag på Insjödagen. Det var mycket folk och mycket som hände där. Det var till exempel freestyle motocross, artister som uppträde och annat kul. Jag var där med min assistent Dennis. Vi gick förbi ett ställe där de hade två papegojor och personerna som hade papegojorna frågade mig om jag ville ha dom på axeln. Innan jag ens hann reagera så svarade Dennis: Ja, det vill han! När papegojorna väl satt där så blev den gröna papegojan väldigt intresserad av mitt ena öra. Jag kan säga att det var länge sen jag var så otroligt rädd någon gång. Dennis tog givetvis på sig att ta kort och eftersom han förstod att jag inte var så bekväm i situationen så tog han givetvis lång tid på sig att ta korten. Han stod och flinade medans jag tyckte inte det var ett dugg kul. Visst, det var en upplevelse att ha papegojor på axeln. Men som jag sa, jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv!

Men den stora anledningen till att jag åkte till Insjön den här dagen var för att höra Brolle. Det var bra och jag gillar hans låtar. Men jag blev lite besviken när jag inte fick höra mina favoritlåtar med honom som heter Söt sak och Vaken Igen.


Brolle

Bloggen - mitt ansikte utåt

När man bloggar så är det oerhört viktigt att skriva rätt saker. Att ljuga i sin blogg kan få stora konsekvenser och du kan tappa läsare på det. Anledningen till att jag tar upp det här är för att Aftonbladet har en fråga i dagens nätupplaga om hur vida okej det är att ljuga i sin blogg.

Oavsätt vad som skrivs på sin blogg så ska man vara oerhört försiktig i vissa fall. Ljuger man eller skriver sådant som inte är sant så kan det få konsekvenser. Jag försöker kommentera olika händelser och skriva om mina egna upplevelser. Har jag inte riktigt koll på en sak så ska jag heller inte ta upp det i bloggen. Man måste komma ihåg att bloggen är personlig och läsarna har förtroende för den som skriver.

Hörs på måndag!
/Anton

Pink

Den 23:e juli skulle jag gärna vara i Göteborg. Då kommer nämligen Pink till Ullevi.

Pink är en artist som jag tycker mycket om på grund av hennes coola musikstil. Låtar som "Sober","Please don't leave me" och "I don't belive you" gillar jag otroligt mycket. Jag trycker att hon verkar ha en cool attityd till musiken.

Jag drömmer om att se olika artister live och Pink är en av dem. Jag tycker att hon har bra texter i sina låtar och som ni redan kanske vet så är texterna väldigt viktig för mig när det gäller musik. Sedan så kan jag inte komma undan med att jag tycker att hon ser sjukt bra ut. Men som jag sa så är det hennes attityd till musiken som jag gillar.

Vad tycker ni om Pink? Vi kanske ses i Göteborg den 23:e juli!

Har ingen bild på henne (ännu) tyvärr. Men här kommer låten I don´t belive you.
Klicka här - I don´t belive you

Hörs på fredag!
Med vänlig hälsning
Anton

P.S. min assistent Evert hälsar, bockar och bugar

Augusti 08 - Den bästa resan hittils

När jag fyllde 18år fick jag en resa i present. Resan gick till Azorerna. Det är utan tvekan den bästa och finaste resan jag har varit på.

Jag var på många utflykter där, bland annat var jag på ett te-plantage, delfinsafari och vandring uppe på bergen.

Det var häftiga upplevelser allihop och det var riktigt häftigt att få se ett riktigt te-plantage! Jag fick också se maskinerna inuti byggnaden och då förstod jag hur stort det här är. Vi fick också smaka på te direkt från te-plantaget och det var en speciell upplevelse må jag säga. Det smakade speciellt, men det var riktigt gott! Får ni chansen att besöka te-plantage någon gång så ta den chansen, det är som sagt en upplevelse.

På te-plantaget

Det absolut bästa under den här resan var delfinsafarit. Jag kommer så väl ihåg den dagen och framförallt den morgonen. När jag vakna så öste regnet ner utanför fönstret och då var min första tanke att inte idag. Det kan få regna imorgon, det kan få regna i övermorgon men absolut inte idag. Regnet höll i sig ett bra tag, men till slut gav det med sig.
När vi satt i båten ute på havet så tog det långt tid innan vi såg delfiner. Dom som var med som "guider" sa till slut att nu så åker vi hem så får ni pengarna tillbaks. Alla i båten var givetvis besvikna över detta. Men på hem vägen fick vi äntligen se delfiner när vi kom in i ett stim, då mådde jag otroligt bra kan jag säga! Jag satt bara och toklog när jag såg delfinerna komma, en otroligt upplevelse som är svår att beskriva.


Delfinsafari

Jag älskar ju natur och jag fick möjligheten att vandra uppe bland bergen. Naturen på Azorerna är så otroligt vacker så att man nästan kan börja grina faktiskt. Sjön är uppdelad i två olika delar som kallas för den blåa och den gröna. När jag var där såg man inte färgerna på sjön, men det sägs altså att man ska kunna se dom olika färgerna på sjön.

Vilken är er bästa resa? Berätta gärna för mig! =) pling plong så var sagan slut!
 
Hörs imorgon med nya tankar och funderingar från mig, ha en fortsatt bra måndag!
/Anton

Melodifestivalen

På lördag börjar Melodifestivalen igen. Här kommer min åsikt om tävlingen:

Jag tycker att man kanske ska börja tänka på att lägga ner den här tävlingen. Jag vet inte hur länge den har funnits, men har funnits ett tag nu. Visst, jag tycker det är kul att man får höra ny musik. Men på något sätt så känns det oerhört fel och fånigt att tävla i musik. Jag menar, alla har sin egna tolkning om vad som är bra musik. Och så ska det vara tycker jag. Man bör få lyssna den musik man anser är bra, och det har ingen annan med att göra.

Dessutom; hur bra har det gått för Sverige inom dem här tävlingarna?

Vinner man Schlagerfestivalen så behöver låten inte vara bra. Utan ser du bra ut så har du stora chanser att vinna alltihop.

Nej, lägg ner Melodifestivalen! Vi vet att Sverige har bra musik, det behöver vi inte bevisa för resten av världen.

PS. Krossa drakar imorgon!

Återkommer på måndag.
/Anton

Jonas Gardell

Jonas Gardell har skrivit en av de bästa böcker jag har läst som heter Jenny. Det var länge sedan jag läste den men historien om Jenny sitter kvar ännu. Berättelsen är ganska sorglig på sitt sätt eftersom det slutar rätt tragiskt.

Det jag fick när jag läste den här boken var hur illa det kan gå för unga flickor, det är rätt hemskt. Men jag tycker att Jenny  är en bok som alla borde läsa. Gardell skriver rätt bra faktiskt, han berättar på ett speciellt sätt som får i alla fall mig att vilja läsa mer böcker han har skrivit.

Jonas Gardell är bland de bästa författare vars böcker jag läst. Han är expert på att fånga läsarens uppmärksamhet. I mitt fall kan jag inte lägga bort en bok som Gardell har skrivit förens den är utläst.

Som sagt: Läs hans böcker och särskilt Jenny!

Hörs på onsdag,
/Anton

PS. Krossa lillebror!

RSS 2.0